2 Nisan 2014 Çarşamba

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Turizm Fakültesi bünyesinde yer alan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nün temel amacı öğrencilere restoran, yiyecek-içecek yönetimi, yemek pişirme teknikleri, mutfak sanatları ve mutfak kültürü konularında eğitim vermektir. Uluslararası alanda rekabet edebilecek, gerekli bilgi ve becerilerle donatılmış genç yönetici şefler yetiştirmek bölümün bir diğer amacıdır. Bu amaçlar çerçevesinde dört yıllık lisans eğitimi süresince öğrencilere en temelden en ileri seviyeye kadar yemek sanatının tüm incelikleri öğretilmektedir.Bölümde eğitim dili Türkçe olup; öğrencilere mesleki yabancı dil öğrenme imkânları sunulmaktadır.

Yeme içmenin bir sanat olduğundan yola çıkılarak öğrencilere Sanat Felsefesi, Estetik ve Yaratıcılık gibi alanlarda da eğitim verilmektedir. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nde Gastronomi Tarihi, Yemek ve Mitoloji,Türk Mutfak Kültürü, Osmanlı Mutfağı gibi teorik dersler ve Temel Mutfak Teknikleri dersi ile Türk ve Dünya Mutfaklarından örneklerin verileceği uygulamalı dersler bulunmakta; Türk Mutfağı'nın uluslararası platformlarda en iyi şekilde temsil edilmesi ve tanıtılmasına yönelik akademik çalışmalar yapılmaktadır. Ayrıca yöresel yemekler orijinal tarifleri ve tarihçeleri ile öğretilmektedir. Öğrencilerimiz mezun olduklarında pek çok mutfağa ait uygulamalı bilgiye sahip olacaklardır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder